4 de octubre de 2008

El primer mouse per a ordinadors


























El primer mouse per a ordinador va ser creat per Douglas Englebart i William English al 1964, al Institute Research of Stanford. Es tractava d'una petita capça de fusta creada de manera artesanal amb dues rodes de metall, i va ser creada amb la intenció d' augmentar l' intel·lecte humà millorant la comunicació entre home i màquina. El nou invent va ser batejat amb el nom de X-Y Position Indicator for a display system, (Indicador de posició X- Y per a un sistema de visualització).


Tot i això, el nou invent va rebre el nom de mouse perque els cables que hi sortien per la part del darrere recordaven la cua d' un ratolí. 


Douglas Englebart va demanar la patent per al nou invent al 1967, tot i que no li va ser concedida fins al 17 de novembre de 1970. Tot i això, no tothom coneix la història d'aquest invent: n'hi ha que afirmen que el primer mouse va ser creat per Apple i que es venia juntament amb la computadora, i també hi ha els que diuen que això no és així, i que el primer mouse va ser creat per Xerox per a PC, i que es comercialitzava amb el seu equip "8010 Star Information System". Aquesta segona creença ve del fet que al 1972, Bill English, dissenyador que havia treballat amb Douglas Englebart a l'invent, va perfeccionar-lo, i ho va fer per a Xerox.


Així doncs, podem dir que Douglas Englebart va ser la persona que va aconseguir que l' ordinador passés de ser una eina de treball pels científics, a una eina molt més assequible per a la gent. 


Adjunto el video de The Demo, la demostració on Douglas Englebart ensenya per primer cop com funciona el nou invent, tot i que no es veu massa bé per que data de l'any 1968. Aquest és del primer del 9 videos dels que consta The Demo, però la resta dels videos es poden trobar a Youtube.






No hay comentarios: