10 de diciembre de 2008

Pirateria

Un estudi realitzat per la consultora IDC per a la Business Software Alliance ha explicat que Catalunya és una de les comunitats autònomes d'Espanya amb un major índex de descàrregues il·legals a Internet. Andalusia, amb un 60% de descàrregues il·legals, és la comunitat ab més pirateria, mentre que Madrid i Navarra són les que menys ho pateixen. Pel que fa a dades econòmiques, podem destacar que al 2007, la facturació del mercat espanyol per softwares va ser de 1.500 milions d'euros, i que les pèrdues per descàrregues il·legals sumen uns 659 milions, sobretot compresos entre les comunitats de Madrid, Catalunya, Andalusia, Comunitat Valenciana i Euskadi. 
A més d'aquestes dades, és important destacar que si a Espanya es reduís la pirateria, es podrien crear entre 2.000 i 4.000 llocs de treball en el sector, dins el mercat espanyol. 
Finalment, quan al rànking, Andalusia és la comunitat amb més pirateria, seguida per Extremadura, Comunitat Valenciana, Castilla La Mancha, Aragó, Castilla León, Galicia, Catalunya, La Rioja, Cantabria, Balears, Pais Basc, Canaries, Múrcia, Madrid i, finalment, Navarra. 

No hay comentarios: