18 de noviembre de 2008

Apple no vol l'Adobe Flash al seu iPhone

Tot i les numbroses demandes del públic per incloure l'Adobe Flash a l'iPhone, Apple ha dit que el seu acord de condicions de serveis ho prohibeix. ¿I això què vol dir? No cal posar excuses. L'Adobe Flash és la plataforma més popular per veure grafics interactius, i tot i que Adobe diu que està treballant en una versió per a l'iPhone, Bart Decrem, el CEO dels creadors de Tap Tap Revenge (un joc de l'iPhone), declara que és "bastant escèptic que el Flash pogués arribar a ser implementat d'una manera que no violés les condicions de servei del acord al que van arribar els creadors del telèfon.
I tot aquest revolt ha sorgit a partir d ela notícia que Adobe està treballant per crear una versió de Flash per a un mòbil Windows.
Però quin és el problema de fons? Apple és una companyia que té èxit gràcies al fet que s'ho fa tot ella soleta, és a dir, que té un domini total sobre el seu hardware i també sobre el seu software, en tots els seus productes. I aquest és el problema. Que Apple no vol tenir en el seu iPhone una cosa externa a ells com ara l'Adobe Flash.
I, finalment, aquest és un dels pitjors problemes als que l'iPhone s'ha d'enfrontar. Molta gent no el compra per que no té Flash, i tenin em compte que gran part de les pàgines d'Internet treballen amb Flash, no teni-lo vol dir no poder visualitzar correctament totes aquestes pàgines. Un gran problema per el que, en teoria, és el millor telèfon del mercat.

No hay comentarios: